Wieloosobowe Stanowisko Pracy ds. rozwiązań systemowych – Ekspert Prezydenta

Godziny pracy

Na WSP ds. rozwiązań systemowych - Ekspert Prezydenta ustala się czas pracy w cyklu tygodniowym od poniedziałku do piątku w godzinach 7:30 - 15:30, zgodnie z Regulaminem Pracy Urzędu Miasta Lublin, stanowiącym załącznik do zarządzenia nr 50/6/2012 Prezydenta Miasta Lublin z dnia 18 czerwca 2012 r. (j.t. Obwieszczenie Prezydenta Miasta Lublin z dnia 31 października 2019 r. z późń. zm.).

W okresie stanu epidemii czas przyjmowania i obsługi klientów w Urzędzie Miasta Lublin reguluje zarządzenie nr 45/5/2020 Prezydenta Miasta Lublin z dnia 21 maja 2020 r. z późn. zm.

Zakres działania

Wieloosobowe Stanowisko Pracy ds. rozwiązań systemowych – Ekspert Prezydenta realizuje w szczególności zadania z zakresu:

1. wsparcia działań przy wypracowywaniu i podejmowaniu ważnych dla przyszłości miasta Lublin decyzji o charakterze systemowym;
  2. proponowania wdrażania rozwiązań systemowych rozwoju miasta Lublin;
  3. opracowywania programów i koncepcji o charakterze systemowym istotnych dla szeroko rozumianego interesu miasta Lublin, w ramach indywidualnych zleceń Prezydenta oraz koordynowania ich realizacji;
  4. reprezentowania Prezydenta na spotkaniach o szczególnym znaczeniu dla rozwoju miasta Lublin.